despre tot ce e in jur, in contre-jur, imprejur, aiurea si aievea.
despre noi doi sau voi, despre insumi eu mie si voua.
despre incercarea de a nu ma intelege, uneori.
despre lumile paralele din capul fiecarui om, lumi intrepatrunse de univers.
amintiri curtate de nemurire, abateri de la unghiul drept si amortizarea caderii de dupa un zbor nepermis.
despre generatia "something else" versus aparatorii patriei.
despre orice, atata timp cat ne apartine.

Eternare

Incerci sa te-nchei la sireturi, te-mpiedici, nu-ti iese funda, da-o naibii, ia-o-n brate, strange-o, stranguleaz-o, oricum e a ta, si chiar daca n-ar fi, tot ar fi, ca vrei tu, fa-i parul carlionti, mototoleste-i mainile, musc-o de nas cu dragoste, ea o sa-ti zambeasca durand-o un pic, o sa-ti spuna: "Vezi?" si tu, da, vezi, o iei si o pui jos, e mai mica acum.
Uneori, te-nfasoara ca o matase aburita si dup-aia fuge cu un pas inapoi, si-ti face adio cu mana, dar tu n-o crezi, pai, daca-ti face adio de fiecare data, e un fel de pa, dar parca nici pa nu e, ca se-ntoarce violent in bratele tale mereu deschise, intepenite-n aer in pozitia deschis, si rade de te doare capul. Si ea rade plecand si a doua zi tot rade, cat a mai ramas, cand te vede iar din bratele tale, si te prinde-n clesti si te trage spre ea, in ea, ca sa fi ea, cand tu crezi ca ea e tu, de fapt, ea esti tu atunci si fara tine n-ai exista.

Deci ea-tinele, dac-ar agrava adioul si l-ar pune pe asfalt, te-ai duce probabil sa te-mpusti ca un gentelman sau sa-ti bagi o sabie de dalailama, ca acum abia te-ai descoperit, cand ea ti-a aratat ca poti fi continuat cu fiinta ei, si dac-ar pleca ti s-ar rupe coada, ti s-ar inapoia continuarea si sa te-ntorci de unde ai ramas cand ea nu era a ta, nu mai stii si parca nici nu vrei sa mai stii.

Si maine o vezi, ea e mereu maine, iti promite desantat lucruri imposibile si tu le crezi, dandu-le necredintei pe cele mai posibile lucruri, si te-nvarte de-ti vine sa vomiti, dar nu vomiti, ca o iubesti, si ea te lasa sa-i vorbesti si te roaga sa nu-i spui ca o iubesti, ca ea, totusi, intr-o zi, sotia altuia, dac-o fi vreodata, iar tu n-ai putea vreodata fi altul, tu-tu, tu-ea, ea-altul si dup-aia...

dar o s-o urasti bine inainte ca ea sa fuga cu ce ti-a luat fara sa vrei, o s-o ucizi fictiv, si-o sa-ti lipesti bratele cu superglue pe piept, incrucisate, sa nu se mai desfaca niciodata pentru partea din tine pe care ea ti-a descoperit-o in ea insasi, chiar daca ea o sa planga si-o sa rupa adioul in fata ta, demonstrativ, si-o sa-ti sarute genele inchise, si-o sa-ti spuna ca nu exista definitiv, ea se-ntoarce mereu, de ce nu vrei s-o crezi.

Cum s-o crezi si de ce, daca ea plecase definitiv si s-a-ntors, si de ciuda o saruti, si pe masura ce-o saruti mai tare, te enervezi mai tare si-o saruti si mai tare, ca daca e-a ta, e normal s-o saruti cum vrei tu si cand vrei tu, si ea, daca te saruta si ea, e si mai a ta, si cu un cutter iti tai supergluul, ca s-o iei de nebun in brate, s-o-nchizi in tine, poate reusesti sa nu-ti mai scape, chiar daca de prins, ea te-a prins, de fapt.

Tu o tii inconjurandu-i umerii, dar ea-ti infasoara inima cu pieptul ei, si cu inima ei iti saruta inima ta, si ele, inimile, rosii cum sunt, se fac cam bulion, si, desi inc-o urasti, n-o mai urasti decat iubind-o. Iar ea te iubeste fugind de tine mereu, cu acelasi pas inapoi si, ca un cerc iti pare viata ta, iar ea, o mie de tangente care-ti tin de cald, da' ce, parca ti-ar fi frig, si tremuri cu ea de gat, cu ea pe gat, buzele ei reci si tremuri in rafale. Iar ea cu mainile prin parul tau dintotdeauna, ea pleaca mereu si se-ntoarce mereu, nu a ta mereu, dar a ta pentru totdeauna, nu ca o umbra, ci ca o stralucire aparte, atunci cand soarele te bate mainustiucum, ea-mainustiicum, te-nvaluie-ntr-o nedefinire definitiva, plecand-venind, aerisindu-ti sufletul tras de curent si facandu-te sa respiri mereu adanc, ca sa-i poti tine pasul, si pe cel care se trage-n urma, si pe ala cu care te calca pe bocanci ca sa se-nalte pe gura ta intredeschisa si sa ti-o judece marunt. Inchis intr-o poveste de dragoste, o tragi de mana si-o pui sa jure ca din trei, unul o sa fie al tau si, mai ales, sa nu spuna nimanui ceea ce numai tie ti-a zis. Si-o ierti.

0 comments: